När det handlar om hunduppfödning ska det enligt gällande regler skötas på en registrerad kennel. Det är dock inte olagligt att föda upp hundar i en mycket liten skala i ett vanligt hem eller på en gård. Gällande hunduppfödning är det dock såpass mycket jobb och så mycket som egentligen behövs, så ska du driva det i professionell form i Sverige krävs det att du har en registrerad kennel. Angående hunduppfödning över hela världen är detta också något som brukar vara ett intresse för de som håller på med det. Här handlar det inte om att tjäna pengar på detta, utan det är något som oftast är mycket svårt.

Regler kring hunduppfödning

När du bedriver hunduppfödning och är ägare av en kennel är det även viktigt att du följer alla de lagar och regler som gäller för detta. hunduppfödningHär finns det mycket att känna till, och alla dessa regler går att finna hos jordbruksverket och Svenska Kennelklubben. Det är också mycket viktigt att du verkligen har plats för dina hundar. När du bedriver en uppfödning och avser att sälja dessa hundar vill du naturligtvis att de ska vara så tama och lydiga som möjligt. Detta kan bara ske på stora och öppna ytor där du kan utföra all den träning som behövs.

När det gäller kennlar i Sverige som bedriver hunduppfödning håller sig nästan alla till det regelverk som finns, samt att de även har relativt stora arealer för sina hundar att springa på för att de ska få all den trivsel och motion som de behöver. Kanske funderar du på att börja med hunduppfödning, men innan du startar ska du vara riktigt säker på att du verkligen har tid och råd till allt detta. Här kommer det förmodligen att kosta mycket mer än vad du tjänar, men är det ditt stora intresse är du förmodligen beredd att lägga lite pengar på detta.