Svenska agilityklubben

När det gäller Svenska Agilityklubben är detta faktiskt precis som en idrottsklubb, och har till och med förkortningen SAgiK som förkortning. Egentligen är denna klubb en verksamhetsklubb med många strängar på sin lyra. svenska agilityklubbenPrecis som alla andra klubbar styrs Svenska Agilityklubben av ett årsmöte, där det fastslås vad som ska utföras under det kommande verksamhetsåret. Klubben ligger under SKK, vilket står för Svenska Kennelklubben. Av namnet på denna klubb förstår du säkert snart att Svenska Agilityklubben har ansvaret för just allt som rör kunskap, träning och tävlingar rörande agility i Sverige. Som ansvarig för agility och tävlingsverksamheten rörande detta ansvarar också denna klubb för regelverk och administration.

Fördelarna med att vara medlem i den Svenska Agilityklubben

Som du kanske har förstått är agility en populär träning och tävlingsform för många hundägare, och är du en av dessa kan det vara ett mycket bra val att vara medlem i Svenska Agilityklubben. Här får du då tillgång till alla nyheter inom agility, var och när det sker tävlingar samt även möjlighet att få kunskap om hur du på bästa sätt ska träna din hund. Är du den som funderar på att starta en egen klubb inom agility är detta för närvarande omöjligt om du vill vara ansluten till Svenska Agilityklubben. Om och när det ska bli möjligt, är trots denna sports enorma popularitet inte fastställt.

Svenska Agilityklubben har även mycket information på sin hemsida, som är indelad i lagom stora delar, vilka är lätta att läsa och navigera inom. Här kan du som hundägare och intresserad av agility få reda på allt om tävlingar, regler och utbildningar. Naturligtvis finns det även annan intressant information hos klubben, såsom information rörande det svensk landslaget i agility, när SM går av stapeln, samt att du kan läsa om årets agilityhund. Du finner även en webbshop där du hittar mycket bra tillbehör och redskap rörande denna sport.