Svenska kennelklubben

Den Svenska Kennelklubben grundades faktiskt så tidigt som år 1889. Detta gjordes av en samling av jägare med syftet att kunna bibehålla raserna av jakthundar i god och skicklig kondition. svenska kennelklubbenSvenska Kennelklubben har sitt kontor i Stockholm, och här jobbar det cirka 70 anställda som tar hand om allt som rör hundar, hundägare och hunduppfödning i Sverige. Här är man även med och granskar alla de regler som sätts upp för hundägare och drift av kennlar i Sverige, så att dessa verkligen är möjliga att genomföra. Idag har klubben cirka 300 000 hundägare som medlemmar, och när du ser till det kan det vara ett svettigt arbete att hinna med alla på en stab av bara 70 personer.

Medlemskap hos den svenska kennelklubben

Hos Svenska Kennelklubben kan du som hundägare få all den information som du behöver gällande hur du ska sköta din hund samt vad de behöver. Här har du också chansen att få hjälp med att hitta de bästa försäkringarna för din hund, då klubben har full koll på detta och själva faktiskt saluför några av de bästa försäkringarna som du kan hitta. För att vara medlem i Svenska Kennelklubben som hundägare är det krav på att du har försäkrat din hund. Egentligen är det faktiskt lag på detta, och det får man hoppas att de flesta hundägare rättar sig efter.

När du tar kontakt med Svenska Kennelklubben kommer du alltid att få en kontakt med en trevlig och hjälpsam medlem i personalen. Här kommer de alltid att göra allt vad de kan för att svara på dina frågor och hjälpa dig med det som behövs. Detta för att alla som jobbar på Svenska Kennelklubben tycker om hundar, och vet hur viktiga dessa är för sina hundägare. Ta alltid kontakt med denna instans i första hand när det gäller frågor rörande din hund och skötsel av den.