På denna hemsida har det handlat mycket om hundar och då särskilt chihuahuan. När det gäller djur är detta absolut inte det enda djuret på vår jord, utan här finns det många olika djurarter. Alla som har en god moral inser då ganska snabbt också att det inte bara är hundar som ska tas om hand på ett snällt och värdigt sätt, utan det gäller alla djur på planeten. world animal protectionWorld Animal Protection är en organisation som ser till att detta sköts. Genom att World Animal Protection finns representerat i nästan alla länder världen över är denna organisation något av det viktigaste skyddsnätet som finns för världens djur.

World Animal Protection – för djurens rätt i samhället

Här har de naturligtvis inget emot att människor har husdjur, så länge som de tar hand om dem och att det valda djuret passar som husdjur. Egentligen ligger organisationen på ett mycket högre plan, och här handlar det i första hand om vilda djur som lever i frihet samt alla de som tas om hand i olika zoo och nationalparker. World Animal Protection har egentligen bara en enda liten enkel devis och denna lyder, ”Inget djur ska behöva utstå slag och andra orätter bara för att det bidrar till att roa andra människor”. Om alla resonerade som World Animal Protection skulle världens djur antagligen ha det bättre.

Just nu går det även att hitta information på World Animal Protection och deras hemsida om att det behövs hjälp med att rädda upp till över en halv miljon vilda djur från att gå ett grymt öde till mötes. När du läser detta kommer du till insikt över hur mycket det verkligen betyder att ha en organisation som World Animal Protection. Är du då också ägare av ett djur som du älskar kan det även vara en bra idé att vara en del av denna stora världsomspännande organisation.